Ango.nl

Online


Astrologie volop in ontwikkeling door statisch onderzoek

Astrologie is de theorie dat er een verband bestaat tussen het leven op aarde en de stand van enkele hemellichamen. De astrologie zoals we die nu kennen, is gebaseerd op duizenden jaren aan onderzoek, interpretaties en ervaringen. Astrologie heeft wereldwijd ontzettend veel mensen doen verbazen omdat er in de geschiedenis al meerdere voorspellingen zijn gedaan die ook daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Wist je bijvoorbeeld dat de ondergang van de Titanic al ruim van te voren was voorspeld? Ook de moord op Kennedy kwam voor veel astrologen niet als een verrassing. Statisch onderzoek zorgt ervoor dat astrologie zich steeds verder kan ontwikkelen. In dit blogartikel vertellen wij je hier meer over.

Statisch onderzoek: astrologie

De astrologie houdt zich voornamelijk bezig met statisch onderzoek. Bij een statisch onderzoek worden er veel gegevens verzameld over een bepaalde vraagstuk. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door een steekproef te trekken uit een groep mensen. Er zijn verschillende manieren om de steekproef op een verantwoorde manier te doen. Als deze steekproef goed is gedaan, dan kan het onderzoek plaatsvinden en kunnen er vaak uitspraken gedaan worden over de gehele groep die redelijk betrouwbaar kunnen zijn.

Populaire onderzoeken die verschil maken

In de twintigste eeuw zijn er enkele onderzoeken gedaan die erg veel aandacht hebben gekregen binnen de astrologie. Deze onderzoeken gingen onder andere over de beroepen van een groot aantal mensen en de persoonlijkheidskenmerken die hierbij horen. Michel Gauquelin  kwam in 1957 en 1960 met twee onderzoeken die veel duidelijke verbanden tonen tussen het beroep/karakter van een persoon en de stand van de planeten. Veel grote namen binnen de astrologie hebben deze resultaten kunnen bevestigen. Op deze manier zijn en worden er veel onderzoeken gedaan om meer verbanden te ontdekken tussen het leven van mensen en de stand van de planeten. Op deze manier blijft de astrologie zich altijd ontwikkelen.  

In dit artikel heb je meer kunnen lezen over de onderzoeken die gedaan worden om ons meer te vertellen over de astrologie. De theorie van de astrologie is niet zomaar tot stand gekomen. Het is gebaseerd op ontzettend veel onderzoeken die wereldwijd zijn gedaan, ervaringen en interpretaties.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.