Ango.nl

Online


SEO voor een fysiotherapiepraktijk? Lees er hier alles over!

SEO voor een fysiotherapiepraktijk? Lees er hier alles over!

Voorheen, als een patiënt specialistische hulp nodig had, werd hij/zij door een huisarts verwezen. Je had daarbij niet veel keuzemogelijkheden, omdat je gewoon de specialist bezocht die de huisarts had uitgekozen. Tegenwoordig gaat het er een beetje anders aan toe. Het grootste deel van zorgconsumenten zoekt nu zelf naar een oplossing voor hun klachten. Ze slaan hierdoor de stap naar een huisarts vaak over. Daarom is het belangrijk dat men weet dat je praktijk bestaat. Gelukkig is het relatief eenvoudig om online gevonden te worden. Je hoeft daarbij slechts te zorgen voor goede SEO voor een fysiotherapiepraktijk. Hoewel je algemene SEO-technieken kunt toepassen, is het handig om ook met specifieke factoren rekening te houden. Wij vertellen je over deze specifieke zaken en geven je daarnaast algemene SEO-tips.

De beste SEO voor een fysiotherapiepraktijk

Als je jouw fysiotherapiepraktijk beter vindbaar wil maken in zoekmachines, dan houd je rekening met diverse zoekwoorden. Hierbij is het belangrijk om te weten op welke manier je precies gevonden wil worden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor zoekwoorden zoals:

  • Fysiotherapie + [plaatsnaam]
  • Fysiotherapeut + [plaatsnaam]
  • Fysio + [plaatsnaam]
  • Rug- en nekklachten
  • Bewegingsbeperking
  • Krachtsvermindering

Bij de laatste drie punten kun je desgewenst “fysiotherapie” en de plaatsnaam ook in het zoekwoord verwerken. Op die manier ben je snel vindbaar. Het is sowieso handig om de plaatsnaam in je zoekwoord te verwerken. Dit is wat specifieker, waardoor personen op basis van je standplaats voor jouw praktijk kunnen kiezen. Bovendien heb je minder concurrentie dan wanneer je gevonden wil worden op een algemeen zoekwoord zoals “fysiotherapie” of “fysiotherapeut”. Hoewel zoekwoorden of zoekwoordcombinaties een belangrijk onderdeel vormen van SEO, zijn er ook andere zaken om rekening mee te houden. Bij SEO voor een fysiotherapiepraktijk let je ook op het volgende:

  • Geef je zoekwoorden verschillende relevante plekken op je website;
  • Pas je praktijkwebsite regelmatig aan om meer kans te maken op een goede vindbaarheid in zoekmachines;
  • Creëer teksten die zijn afgestemd op de behoefte van je doelgroep;
  • Zorg voor optimale linkbuilding met relevante en betrouwbare links.

Algemene SEO-tips

We begrijpen dat het belangrijk is om SEO voor een fysiotherapiepraktijk toe te passen. Daarom hebben we je verteld over de specifieke factoren waar je op kunt letten wanneer je je website vormgeeft. Echter, er zijn ook algemene factoren die helpen om je website beter vindbaar te maken. Hierbij maakt het niet uit om welk type website het gaat. Een belangrijk punt voor (potentiële) bezoekers is dat ze je gemakkelijk kunnen bereiken. Daarom zorg je ervoor dat je telefoonnummer en adres gemakkelijk vindbaar zijn op je website. Probeer ervoor te zorgen dat deze gegevens meteen te zien zijn wanneer iemand specifiek jouw praktijk in een zoekmachine opzoekt. Het is daarnaast handig om ook meteen de openingstijden te vermelden. Door klanten je online te laten beoordelen, krijg je sterren. Hier letten nieuwe klanten ook op. Heb je 4 of 5 sterren, dan wordt jouw praktijk als betrouwbaar gezien.

Pas deze tips toe en maak jouw fysiotherapiepraktijk vindbaar in zoekmachines!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.