Ango.nl

Online


Vind hier gemakkelijk het beste AVI M4 boek van 2023.

Als ouder of verzorger stimuleer je je kinderen om zoveel mogelijk te lezen. Het lezen van boeken draagt namelijk bij aan de ontwikkeling van de hersenen. Daarnaast wordt de woordenschat uitgebreid. Als je kleine kinderen in huis hebt, dan lees je boeken aan hen voor. Meestal is het een stuk gemakkelijker om voor hen geschikte boekjes te vinden. De wereld is namelijk nog nieuw en spannend voor hen. Is je kind echter wat ouder? Dan is het belangrijk om te kiezen voor interessante verhalen die bij zijn/haar interessegebieden aansluiten. Je let tevens op zijn/haar leesniveau. Heb je een kind met leesniveau AVI M4? Dan heb je geluk. Er zijn namelijk veel leuke verhalen, waaronder verhalen uit het dagelijks leven, waar je uit kunt kiezen. Zoek je dus naar het beste AVI M4 boek voor je kind? Wij staan voor je klaar. Hier vind je gemakkelijk jouw beste AVI M4 boek!

Beste AVI M4 boek van 2023

In de inleiding van dit artikel hebben we je verteld dat er veel leuke AVI M4 boeken beschikbaar zijn. Door de vele keuzemogelijkheden is het voor sommigen wellicht moeilijk om het beste AVI M4 boek uit te kiezen. Gelukkig zijn er handige stappen die je kunt volgen. Ga bijvoorbeeld na welke onderwerpen je kind interessant vindt. Daarnaast let je tevens op het AVI-niveau. Je kiest dus een geschikt boek uit voor kinderen met dit leesniveau. Kom je er toch niet uit? Dan hoef je niet te vrezen. Omdat we je zo goed mogelijk op weg willen helpen, hebben we een selectie gemaakt. Het gaat hierbij om de 5 populairste AVI M4 boeken van dit moment. We hebben bovendien alle 5 boeken gerecenseerd, waardoor je een beeld hebt over de inhoud. Lees het artikel dus snel om het beste AVI M4 boek voor jouw kind uit te kiezen!

1. Pas op, opa!

Zoek je naar een leuk boek voor kinderen? Dan is het handig om te kiezen voor een onderwerp uit hun belevingswereld. Denk er maar aan dat vele kinderen het fijn vinden om boeken over schoolgebeurtenissen te lezen. Pas op, opa!Daarbij kan er gesproken worden over ruzie tussen leerlingen, maar ook onaardige leerkrachten. Er zijn ook boekjes over de thuissituatie die voor kinderen herkenbaar zijn. Misschien vind je kind de buurman/buurvrouw eng of vervelend. In dat geval zal je kind het vast wel fijn vinden om een boek over dit onderwerp te lezen. Klinkt een dergelijk verhaalboek daarom als het beste AVI M4 boek voor jouw kind? Kies dan voor het boek Pas op, opa!.

Wij vinden dat het boek Pas op, opa! voor jouw kind het beste AVI M4 boek is. Dit boek gaat namelijk over een buurman die niet geliefd is bij zijn buurkinderen. In het boek maak je kennis met opa Bullebak. Hij is een chagrijnige, oude knar. Hierdoor is hij niet geliefd in de buurt. De oude man heeft bovendien een vreselijke snor, nare baard en zelfs gemene prikoogjes. Daarom ziet hij er angstaanjagend uit. Mocht er eens een bal in zijn tuin belanden, dan wordt hij woest. Mila en haar broertje Tom rennen op zulke momenten weg. Plotseling staat er op een dag iemand bij hen voor de deur. Het is opa Bullebak, die door hun moeder gevraagd is om hun nieuwe oppas te worden…

Eigenschappen van het boek Pas op, opa!:

 • Dit boek gaat over een buurman die niet geliefd is bij de buurtkinderen.
 • Op een dag wordt juist de vervelende, enge buurman de nieuwe oppas van Mila en Tom.
 • Het verhaal leert je om geen vooroordelen te hebben, want de opa blijkt heel anders te zijn dan verwacht.
 • Kinderen vanaf ongeveer 7 jaar genieten van dit frisse en uitdagende leesmateriaal dat het leesproces stimuleert.
 • Illustraties in kleur, die variëren van spreadgrootte tot zelfs piepkleine tekeningen vullen de leuke tekst goed aan.
 • Om het leesproces te vergemakkelijken zijn enkele drielettergrepige woorden verdeeld middels één lettergreepstreep.

2. Ik ♥ lezen – Pien en Keet gaan op ballet

Als kinderen pas leren lezen, dan kun je hen nog geen ingewikkelde boeken geven. Je begint immers met eenvoudige boeken, zodat ze gewend raken aan het zelf lezen. Wanneer het kind wat meer leeservaring heeft, dan is hij/zij klaarIk ♥ lezen - Pien en Keet gaan op ballet voor wat moeilijkere boeken. Is jouw kind een beginnende lezer? Dan is het handig om te kiezen voor een boek uit een reeks voor beginnende lezers. Een dergelijke reeks heet Ik ♥ lezen. De boeken in deze reeks gaan over de kinderen Pien en Keet. Samen maken zij van alles mee. Wil je je kind een boek uit deze reeks laten lezen? Is het kind bovendien dol op ballet? Dan kennen wij het beste AVI M4 boek voor jouw kind. Dit boek heet Ik ♥ lezen – Pien en Keet gaan op ballet.

Het boek Ik ♥ lezen – Pien en Keet gaan op ballet is het beste AVI M4 boek voor balletliefhebbers. Daarnaast is dit boek perfect voor kinderen die pas leren lezen. In het verhaal gaan Pien en haar vriendinnetje Keet mee met oma naar een balletvoorstelling. Na de voorstelling drinken de vriendinnen thee bij oma. Ook laat oma hen haar oude balletpakje en spitzen zien. De meiden zijn zo onder de indruk, dat ze zelf ook wel balletdanseressen willen worden. Helaas is Piens moeder het hier niet mee eens. Kan Pien haar moeder nog overtuigen om naar balletles te gaan? Zullen de vriendinnen samen topballerina’s worden? Daar kom je achter wanneer je het boek leest.

Eigenschappen van het boek Ik ♥ lezen – Pien en Keet gaan op ballet:

 • Balletliefhebbers vanaf ongeveer 7 jaar genieten met volle teugen van dit verhaal.
 • Nadat Pien een balletvoorstelling heeft gezien, wil ze zelf ook balletdanseres worden.
 • De tekst bestaat uit korte zinnen, waardoor het boek perfect is voor beginnende lezers.
 • Dit boek is afkomstig uit de reeks Ik ♥ lezen, die speciaal is gecreëerd voor beginnende lezers.
 • Het boek laat de pracht van een professionele balletvoorstelling zien en dat het hard werken is om te leren dansen.

3. Koen en Lot 7 – De hut van groep 4

Sommige kinderen houden van lezen. Er zijn echter ook andere kinderen die het liefst niet zelf lezen. Toch wil je deze kinderen ook stimuleren om te lezen, omdat lezen veel voordelen met zich meebrengt. Hoe kun je hen dan zo ver Koen en Lot 7 - De hut van groep 4krijgen dat ze regelmatig boeken lezen? Je kunt kiezen voor een boek dat hen aanspreekt. Als dit boek afkomstig is uit een reeks, dan heb je geluk. Het kind kan dan namelijk meerdere boeken uit de reeks lezen. Wij kennen een reeks die zowel jongens als meisjes vanaf ongeveer 6 jaar aanspreekt. Deze reeks heet Koen en Lot. Is misschien het boek Koen en Lot 7 – De hut van groep 4 het beste AVI M4 boek voor jouw kind?

In het boek Koen en Lot 7 – De hut van groep 4 beleven de kinderen alledaagse herkenbare avonturen. Hierdoor zal jouw kind vast wel van het boek genieten. In het boek heeft groep 4 een hut tussen de struiken op het veld. Het is leuk om bij deze hut te spelen. Alleen rennen de kinderen vlug naar huis wanneer er onweer komt. Lot doet hetzelfde en komt kletsnat thuis aan. Nu zoekt ze naar Koen, maar kan hem nergens vinden. Ook zijn vader ziet hem nergens. Niemand weet wat er aan de hand zou zijn. Waar denk je dat Koen is? Het mysterieuze verhaal zorgt ervoor dat dit boek wellicht het beste AVI M4 boek voor jouw kind is…

Eigenschappen van het boek Koen en Lot 7 – De hut van groep 4:

 • Er is gezorgd voor eenvoudig taalgebruik met woorden van maximaal 4 lettergrepen.
 • Terwijl de leerlingen uit groep 4 een hut bouwen, hoort Koen iets in de bosjes en gaat kijken.
 • Wanneer het begint te onweren rennen de kinderen naar huis, maar niemand heeft door dat Koen achtergebleven is.
 • In het boek heeft Koen 2 poesjes in een doos gevonden en daarom is hij achtergebleven terwijl iedereen is weggerend.
 • Dit leuke, spannende boek met veel dialoog in korte zinnen maakt deel uit van de aantrekkelijke boekenreeks Koen en Lot.
 • Het boek met heldergekleurde aantrekkelijke illustraties in wisselende grootte is perfect voor kinderen vanaf ongeveer zeven jaar.

4. Dolfje Weerwolfje – Woordspelletjes Taal & lezen 7+

Er zijn verschillende manieren om je kind te stimuleren om vaker te lezen. Zo kun je kiezen voor een boek dat voor hem/haar herkenbaar is. Er zijn echter ook andere manieren om het lezen te bevorderen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen Dolfje Weerwolfje - Woordspelletjes Taal & lezen 7+voor doe-boeken. Dergelijke boeken voelen meer aan als spellen dan “huiswerk”. Hierdoor vinden kinderen het wel fijn om met de boeken bezig te zijn. Wat dacht je van een boekje vol taalpuzzels? Klinkt een dergelijk boek als het beste AVI M4 boek? Dan kennen wij een boek dat bij je kind zal passen. Het boek waar we naar verwijzen heet Dolfje Weerwolfje – Woordspelletjes Taal & lezen 7+. De titel van dit boek spreekt voor zich. Het gaat hier namelijk om een boek met woordspelletjes.

Daarom is Dolfje Weerwolfje – Woordspelletjes Taal & lezen 7+ wellicht het beste AVI M4 boek voor jouw kind. Dit boek laat zien dat kinderen die van spelletjes houden zich goed kunnen vermaken met een boek. Het boek bevat immers woorden en zinnen, die eigenlijk taalpuzzels zijn. Bovendien is het boek perfect voor kinderen die de serie Dolfje Weerwolfje leuk vinden. In dit boek gaat je kind samen met Dolfje aan de slag. Je kind lost in het boek raadsels, geheimschrift, kruiswoordpuzzels en nog veel meer op. Waar wacht je nog op? Schaf dit boek aan en zie hoe je kind zich vermaakt!

Eigenschappen van het boek Dolfje Weerwolfje – Woordspelletjes Taal & lezen 7+:

 • Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • Kinderen kunnen zich goed vermaken met dit doe-blok vol taalpuzzels.
 • Hoewel het hier niet gaat om een voorleesboek, maakt het boek toch deel uit van de serie Dolfje Weerwolfje.
 • In het boek gaan kinderen samen met Dolfje aan de slag met raadsels, kruiswoordpuzzels, geheimschrift en nog veel meer.

5. Zoeklicht Dyslexie – De Griezelbus 1

Als je kijkt naar de populaire boeken voor jonge kinderen, dan blijkt dat boeken uit reeksen vaak goed scoren. Zo zijn series zoals Foeksia de Miniheks en Dolfje Weerwolfje zeer populair. Een andere serie die kinderen aantrekt is de Zoeklicht Dyslexie - De Griezelbus 1serie Zoeklicht Dyslexie. Is je kind een fan van deze reeks? Dan kennen we het beste AVI M4 boek voor hem/haar. Hier verwijzen we naar het boek Zoeklicht Dyslexie – De Griezelbus 1. Misschien denk je nu dat een “griezelig” boek niet geschikt is voor jonge kinderen. Je zal er echter versteld van staan hoeveel kinderen genieten van dergelijke verhalen. Daarom is dit boek wellicht het beste AVI M4 boek voor jouw kind.

In het boek Zoeklicht Dyslexie – De Griezelbus 1 lijkt het gewoon een dagje uit. Met zijn bus gaat schrijver Onnoval namelijk op stap met een klas. Tijdens de rit in de bus leest deze auteur verhalen voor. Alleen gaat het niet om alledaagse verhalen. De kinderen zitten namelijk in de griezelbus. Dit betekent dat de verhalen die voorgelezen worden griezelig zijn. Als je kind durft te stappen in de griezelbus, zal hij/zij er waarschijnlijk van genieten. Je kind leest en huivert namelijk mee. Gelukkig is het boek een gemakkelijk te lezen uitgave van het boek. Zo kan hij/zij van het verhaal genieten zonder zich zorgen te maken over moeilijke woorden of zinnen.

Eigenschappen van het boek Zoeklicht Dyslexie – De Griezelbus 1:

 • Dit boek is een onderdeel van de serie Zoeklicht Dyslexie.
 • In dit boek leest een schrijver een aantal griezelverhalen voor.
 • Je komt in het boek paginagrote, zwart-witte illustraties tegen.
 • Voorwerpen als een bakje kattengras, een stoel en een taart zijn het aanknopingspunt voor de verhalen.
 • Aan het slot van het verhaal blijkt dat de schrijver met bus en bestuurder een eigen griezelverhaal vormt.
 • Kinderen vanaf ongeveer negen jaar met sterke zenuwen en die bovendien graag griezelen vinden dit boek geweldig.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *