Verschillende soorten gokkasten

Er zijn een heel aantal verschillende soorten gokkasten te vinden, maar wat zijn nou precies de verschillende soorten gokkasten waar je uit kunt kiezen wanneer je naar een online casino als Unibet gaat bijvoorbeeld.

Allereerst zijn er de gokkasten met drie wielen, deze automaten kunnen ene grote gelijkenis hebben met de fruitmachines maar zijn een stuk eenvoudiger om te spelen. Deze gokkasten hebben vaak een laag aantal winlijnen sommige slechts eentje, waar andere er drie, vijf of soms negen hebben. Heel soms hebben de slots ook een bonusgame, maar in de meeste gevallen is het wat je ziet is wat je krijgt.

gokkasten-fruitautomaten

Video slots

Deze slot machines hebben gemiddeld tussen de drie en de vijf wielen al kan dit aantal enorm oplopen met de verschillende ontwikkelaars en grote mogelijkheden. Deze gokkasten hebben vaak een heel scala aan mogelijkheden, dit kunnen winlijnen of winmanieren zijn maar ook bonusgames en freespins. Dit zijn de meest gespeelde speelautomaten, en ook de meest gemaakte gokkasten al zijn deze ook nog weer te verdelen in verschillende categorieën want er zijn ook 3D videoslots die ook gewoon onder de video slots vallen. Een ding is zeker sommige van deze gratis gokkasten zijn bijna een film op zichzelf dus de naam video slots is niet heel vreemd.

Progressieve gokkasten en fruitautomaten

Een progressieve gokkast is over het algemeen een gokkast die net als de video slot opgebouwd is zou je kunnen stellen. Het enige grote verschil aan de slots is dat er door het progressieve gedeelte er een jackpot te winnen is. Doordat je de gokkast speelt zal de jackpot omhooggaan, en dat is met iedereen die deze gokkast speelt. In sommige gevallen hoef je er zelfs helemaal niets speciaals voor te doen om deze jackpot te kunnen winnen. Er moet echter wel bij gezegd worden dat dit bijzonder populaire gokkasten zijn en dat de jackpot nogal kan schommelen.

Jackpot

Naast de progressieve jackpotten zijn er ook nog de “gewone” jackpotten, deze hebben een vast bedrag dat je kunt winnen en vaak een bepaalde combinatie waar je dit bedrag mee kunt winnen. Omdat het bedrag niet omhoog gaat met elke speler die op de gokkast inzet, ligt de prijs van deze jackpot vaak lager dan een progressieve jackpot gokkast. Maar toch wanneer je met een minimale inzet een maximaal bedrag uit een gokkast weet te halen? Is er weinig te klagen.